Opleiding Operationeel Medewerker voor grondwerkers en machinisten (OPM)
Bij projecten waarbij met verontreinigd bodemmateriaal wordt gewerkt, moeten de medewerkers ervaring hebben met minstens drie bodemsaneringsprojecten, of zij moeten een opleiding voor operationeel medewerkers hebben gevolgd. Veiligheidsconcept MCM verzorgt deze opleiding.

Voor o.a. grondwerkers, machinisten van grondverzetmaterieel en chauffeurs is het van belang om deze cursus van tenminste een dagdeel te volgen. Zij leren hier over de risico’s bij het werken met verontreinigde grond, grondwater en bagger. Daarnaast komen veiligheidsmaatregelen aan de orde, bijvoorbeeld bij het werken met een overdrukfilterinstallatie. Het vereiste vooropleidingsniveau is LBO.

Onderwerpen die worden behandeld, zijn wet- en regelgeving (Arbo en CROW 400); risico’s bij het werken in verontreinigde bodem; veiligheidsklassen en bijbehorende maatregelen, asbest in de grond; persoonlijke beschermingsmiddelen.
De opleiding wordt afgesloten met een verklaring van deelname. Ook een in company opleiding is mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact met op ons opnemen.

Opleidingsdata

juli 2018

03jul08:30 12:30 OPM

november 2018

19nov08:30 12:30 OPM

Inschrijven

  • opgave i.v.m. lesmateriaal
    Als de deelnemer op een later moment wil starten dan nemen wij contact met u op.
  • Let op! Bij opleiding VCA graag hierboven aangeven of men VCA-Basis of VCA- VOL wil volgen
  • Wij verzenden digitale facturen. Wij verzoeken u hier het e-mailadres op te geven waar de factuur naar toe gestuurd kan worden.
    Wij geven 3 tot 4 maal per jaar een nieuwsbrief uit met informatie over o.a. het vakgebied waarin we werken en de data van geplande opleidingen.
  • Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met ons privacybeleid.