Opleiding Operationeel Medewerker voor grondwerkers en machinisten (OPM)
Bij projecten waarbij met verontreinigd bodemmateriaal wordt gewerkt,is één van de geadviseerde beheersmaatregelen conform de CROW 400,  dat vanaf veiligheidsklasse oranje de medewerkers ervaring hebben opgedaan tijdens ten minste drie bodemsaneringsprojecten, of zij moeten een opleiding voor operationeel medewerker hebben gevolgd.

Veiligheidsconcept MCM verzorgt deze als een 4 uur durende opleiding.

Onderdeel is ‘basishygiëne en basiskennis’ het verplichte onderwerp voor alle werkzaamheden waar grondverzet aan te pas komt, verontreinigd of niet.

De opleiding OPM inclusief basishygiëne en basiskennis is met name van belang voor grondwerkers, machinisten van grondverzetmaterieel en chauffeurs. Zij leren in één dagdeel over de risico’s bij het werken met (verontreinigde) grond, grondwater en bagger.  Het vereiste vooropleidingsniveau is LBO.

Onderwerpen die o.a. worden behandeld zijn wet- en regelgeving (Arbo en CROW 400); indeling in veiligheidsklassen, asbest in de grond. Mogelijke veiligheidsmaatregelen komen aan de orde, zoals het gebruik van de juiste PBM, het werken met een overdrukfilterinstallatie, de juiste afzetting en aanduidingen bij graafwerkzaamheden. e.d. Ook wordt kort ingegaan op de rol van de DLP en begeleidend veiligheidskundige.
De opleiding wordt afgesloten met een verklaring van deelname. De opleiding is ook als in-company opleiding te volgen.

Voor meer informatie kunt u contact met op ons opnemen. Wij leggen graag uit welke mogelijkheden er zijn.

september 2018

28sep(sep 28)13:00 29(sep 29)16:30 OPM

oktober 2018

06okt13:00 16:30 OPM

november 2018

19nov08:30 12:30 OPM

23nov13:00 16:30 OPM

december 2018

08dec13:00 16:30 OPM

Inschrijfformulier

  • opgave i.v.m. lesmateriaal
    Als de deelnemer op een later moment wil starten dan nemen wij contact met u op.
  • Let op! Bij opleiding VCA graag hierboven aangeven of men VCA-Basis of VCA- VOL wil volgen
  • Wij verzenden digitale facturen. Wij verzoeken u hier het e-mailadres op te geven waar de factuur naar toe gestuurd kan worden.
    Wij geven 3 tot 4 maal per jaar een nieuwsbrief uit met informatie over o.a. het vakgebied waarin we werken en de data van geplande opleidingen.
  • Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met ons privacybeleid en algemene voorwaarden.