Asbest is actueel in bodemland, vroeg of laat komt iedereen het een keer tegen tijdens zijn of haar bodemwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan de werkvoorbereider tijdens het voortraject, waarbij wordt nagegaan of een locatie asbestverdacht is en of er wel voldoende aandacht is geweest voor asbest bij de bodemonderzoeken.

Denk ook aan degenen die met hun voeten in het veld staan en asbestverdachte materialen in de bodem tegenkomen.Maar asbest, wat is dat nu precies? Waar komt het vandaan, wat moeten we er mee, wat zijn de risico’s van asbest, maar vooral: hoe kunnen wij het in de bodem tegenkomen?

Of je nu als werkvoorbereider bij een saneringsproject betrokken bent, als Deskundig Leidinggevende Projecten (DLP) of als Kwaliteitsverantwoordelijke Persoon (KVP) in het veld loopt, het is van belang dat asbestverdachte situaties en materialen tijdig herkend kunnen worden.In deze cursus van circa 3 uur (afhankelijk van de groepsgrootte) wordt op bovenstaande aspecten nader ingegaan.

Er worden veilig verpakte monsters bekeken en samen bepalen we of het monstermateriaal asbestverdacht is of niet en waarom dan wel (of niet). Als cursist ben je na afloop op de hoogte van de herkomst van asbest, de risico’s en de verschillende toepassingen. Je bent in bepaalde mate in staat asbestverdachte situaties te herkennen alsook asbestverdachte materialen te herkennen.Inmiddels is asbestherkenning in bodem een opleidingseis voor alle KVP die binnen de BRL 7000 werkzaam zijn, maar deze cursus heeft zeker meerwaarde voor iedereen die in de bodem werkzaam is.

Opleidingsdata

april 2018

17apr14:00 16:30 Asbestherkenning in bodem

juni 2018

18jun14:00 16:30 Asbestherkenning in bodem

Inschrijven

inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier, het opleidingstarief bedraagt € 125,00.

  • opgave i.v.m. lesmateriaal
    Als de deelnemer op een later moment wil starten dan nemen wij contact met u op.
  • Let op! Bij opleiding VCA graag hierboven aangeven of men VCA-Basis of VCA- VOL wil volgen
  • Wij verzenden digitale facturen. Wij verzoeken u hier het e-mailadres op te geven waar de factuur naar toe gestuurd kan worden.
    Wij geven 3 tot 4 maal per jaar een nieuwsbrief uit met informatie over o.a. het vakgebied waarin we werken en de data van geplande opleidingen.