Omdat elke seconde telt

Bij reanimaties telt elke seconde. Hoe langer het duurt voordat iemands hart weer klopt, hoe groter de kans op blijvende schade. Hulpdiensten zijn lang niet altijd als eerste ter plaatse als iemand een hartstilstand krijgt. Om te zorgen dat er toch zo snel mogelijk gereanimeerd wordt, roepen regionale ambulancediensten via Stichting Hartslag voor Nederland de hulp in van burgerhulpverleners.

Via de website hartslagnu.nl kan iedereen met een reanimatiecertificaat zich aanmelden als burgerhulpverlener. Zij registreren zich met hun mobiele telefoon en krijgen een melding als er bij hen in de buurt iemand gereanimeerd moet worden (lees hier hoe het precies werkt). Ook bedrijven met een AED kunnen zich registreren, zodat de burgerhulpverleners eventueel een AED in de buurt kunnen ophalen.

 

Meld u aan

Veiligheidsconcept MCM bv draagt dit mooie initiatief een warm hart toe. Daarom hebben een aantal collega’s zich geregistreerd als burgerhulpverlener en brengen wij het initiatief bij onze opdrachtgevers onder de aandacht. Wilt u zich aanmelden? Doe dat dan hier.

Hartslagnu.nl heeft nog geen landelijke dekking. De ambulanceregio’s Noord en Oost Gelderland, Kennemerland, Haaglanden, Hollands Midden, Rotterdam-Rijnmond, RAV Zuid-Holland-Zuid en RAV Zeeland maken gebruik van het alarmeringssysteem Hartveilig Wonen. Aanmelden als burgerhulpverlener in deze regio’s kan hier.