Commentaar tervisielegging CROW 400

Het team van Veiligheidsconcept MCM b.v. heeft met een aantal experts om de tafel gezeten en de ter visie liggende CROW 400 gereviewed.

In deze werkgroep is de concept publicatie van het nodige commentaar voorzien. Hieronder treft u een stukje aan uit het begeleidend schrijven dat is verzonden.

“Geachte leden van de werkgroep,

Hierbij sturen we u onze bevindingen inzake de concept uitgave CROW 400 met dank voor de uitnodiging deze te ‘beoordelen’.

Om de beoordeling zo volledig mogelijk uit te voeren, heb ik een werkgroep gevormd waarin de concept publicatie vanuit verschillende invalshoeken c.q. expertises is bestudeerd. De volgende personen hebben deelgenomen in deze werkgroep:

De heer P. Hoekwater DLP – veiligheidskundig medewerker

De heer ing. R. Lexmond – ingenieur in de Analytische Chemie – milieuspecialist

Mevrouw M. Mulder – geregistreerd HVK (Hobeon SKO-40160)

De heer B. Sikkens – MVK / HVK in opleiding

De heer drs. R. Zijl – toxicoloog-arbeidshygiënist

Mevrouw K. Lancee –  notuliste

Daarnaast hebben onderstaande personen hun expertise ingebracht:

De heer dr. M. Brandsen – bedrijfsarts

De heer dr. K. Eckhardt – bedrijfsarts

Ook hebben wij met het RIVM contact gehad, de heer P. Otte, hij heeft ons ter info dit briefrapport toegezonden ‘Evaluatie van de toepassing van het bodeminstrumentarium voor het beoordelen van arbeidsrisico’s van het werken met verontreinigde bodem, RIVM Briefrapport 320002004/2013’.

Na grondige bestudering van het procesdeel van de CROW 400, de modules 1 t/m 13 en het door u meegeleverde RIVM-rapport, hebben wij onze op- en aanmerkingen in het bijgesloten exceldocument genoteerd. E.e.a zoals verzocht in uw e-mail van 25 oktober jl.

De bevindingen in deze brief omvatten onze zorgen omtrent de veranderingen en overkoepelende opmerkingen, die in samenhang met het bijgeleverde Excelsheet moeten worden gelezen. Wij verzoeken u dan ook om beide documenten mee te nemen in uw overwegingen voor de definitieve publicatie CROW 400.”

Wilt u de volledige  brief en commentaar lezen?

Laat dan hier uw naam en e-mailadres achter en u wordt door gelinkt naar het downloadbare commentaar en de brief.